کبد و گوارش:بسیاری از افراد در مرحله اول در مورد بیماری های مزمن گوارشی یا حتی بیماری های جدی این سیستم به پزشک عمومی مراجعه می کنند که در اغلب موارد، اگر مشکل گوارشی خارج از محدوده فعالیت پزشک خانواده، داخلی یا پزشک مراقبت های اولیه باشد، افراد به یک متخصص گوارش خوب ارجاع داده می شوند. در این مقاله به طور خاص به کلینیک فوق تخصصی گوارش و کبد در تهران خواهیم پرداخت همچنین توضیح خواهیم داد که برای چه مشکلات و اختلالاتی باید به بهترین متخصص گوارش مراجعه کرد؟
متخصص گوارش کیست و چه وظایفی دارد؟
اگر در حال خواندن این مقاله هستید، احتمالاً با مشکلات جسمی مواجه شده اید که باعث شده است یک متخصص گوارش انتخاب کنید، بدون شک داشتن اطلاعات در زمینه های مختلف می تواند به افراد در موقعیت های مختلف زندگی کمک کند. در این مقاله سعی داریم اطلاعاتی در مورد علم پزشکی در اختیار شما قرار دهیم. اگر شما هم جزو افرادی هستید که از ناراحتی های گوارشی رنج می برید و به دنبال درمان بیماری و مشکل خود هستید، در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات مفید و مهمی در مورد اختلالات گوارشی در اختیار شما قرار دهیم، اجازه دهید در انتخاب یک فرد با تجربه به شما کمک کنیم. یک متخصص گوارش مجرب، زیرا بعد از تخصص، اخلاق یکی از مهم ترین مولفه های اخلاقی است که هر متخصص پزشکی باید بداند.
چه زمانی باید به متخصص گوارش مراجعه کنیم؟
اکثر افراد در طول زندگی خود با مشکلات مربوط به دستگاه گوارش مانند سوزش سر دل، نفخ، آروغ زدن، یبوست، ناراحتی و مشکلاتی از این دست مواجه می شوند. در مقطعی باید این مشکلات را جدی گرفت و برای این مشکلات و ناراحتی هایی که مدت ها باقی می ماند و فرد را درگیر می کند و ادامه روند عادی زندگی را با مشکل مواجه می کند، به دنبال درمان بود.
در صورت مشاهده این شرایط توصیه ای که می توانیم به شما کنیم این است که به یک متخصص گوارش مجرب مراجعه کنید تا بتواند بهترین روش درمانی را برای بیمار در مراحل اولیه بیماری انتخاب کرده و بیماری را درمان کند. لازم به ذکر است که اگر پشت خود را برگردانید و به آنها بی توجهی کنید، بیماری های جدی درمان نمی شوند و به محض مشاهده مداوم یکی از علائم بیماری، بهتر است هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرده و درمان را آغاز کنید.
متخصص گوارش کیست؟
همانطور که همه می دانیم برای هر کاری باید به متخصص و فرد واجد شرایط و دارای تجربه در زمینه مربوطه مراجعه کنیم، پزشکی نیز از این قاعده مستثنی نیست و در مورد مشکلات گوارشی که در بالا ذکر کردیم. اولین و مهمترین قدم در تشخیص و درمان بیماری های گوارشی است. متخصص گوارش پزشکی است که دانش و اطلاعات لازم را در مورد دستگاه گوارش دارد و می تواند تمام بیماری های مربوط به دستگاه گوارش از جمله مشکلات رایج و عادی از سندرم روده تحریک پذیر تا مشکلات حادی مانند هپاتیت و راه های مقابله با آن را درمان کند.
برای پیدا کردن بیماری های مربوط به دستگاه گوارش، اگر به کار و تجربه پزشک متخصص خود اطمینان دارید، می توانید با اطمینان به پزشک خود اعتماد کنید و مطمئن باشید که پزشک بهترین تصمیم را برای درمان شما خواهد گرفت. این ترفند را انجام خواهد داد، و در این صورت، شک نکنید که در نیمه راه روند بهبودی هستید.
یک متخصص گوارش با تجربه سعی می کند در بهترین زمان ممکن برای سلامت دستگاه گوارش بیمار تصمیمات لازم را در خصوص تشخیص و درمان بیمار خود اتخاذ کند و روند درمان را به موقع آغاز کرده و از نظر روحی و روانی از بیمار حمایت کند. او را همراهی می کند زیرا روحیه بیمار نقش مهمی در روند بهبودی او دارد.
مهارت های مورد نیاز بهترین متخصص گوارش
یک متخصص گوارش باید در رشته تحصیلی خود آموزش های لازم را گذرانده باشد تا بتواند بهترین خدمات را به بیماران خود ارائه دهد که از مهمترین این آموزش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- گذراندن دوره های آموزشی مرتبط جهت اعمال روش های درمانی از جمله آندوسکوپی که یکی از مهم ترین دوره های آموزشی می باشد.
- مقدمه ای بر فیزیولوژی دستگاه گوارش
- آشنایی با بیماری ها و اختلالات مربوط به دستگاه گوارش
- و مهمترین چیز تشخیص بیماری است
علاوه بر این موارد، روحیه و اخلاق پزشک گوارش و پایبندی وی به سوگند پزشکی نیز از موارد مهمی است که نباید از آن غافل شد، هنگامی که از سطح دانش و تجربه بین چندین متخصص گوارش مطمئن شدید، قدم بعدی احساس آرامش و اعتمادی است که به پزشک خود احساس می کنید، زیرا افراد با توجه به خلق و خوی متفاوت خود با پزشکان مختلف احساس راحتی می کنند.
وظایفی که توسط متخصص گوارش انجام می شود
در زیر به اقدامات مهمی که در حیطه وظایف متخصصین گوارش است اشاره می کنیم و شما را با این اقدامات آشنا می کنیم تا در صورت مشکوک شدن به بیماری بتوانید تشخیص دهید که آیا مراجعه به متخصص گوارش برای بیماری شما مناسب است یا خیر. بد نیست بدانید که شناسایی اکثر موارد ذکر شده توسط آندوسکوپی انجام می شود و متخصصان گوارش از این ابزار مهم برای نظارت و تشخیص بیماری های مربوط به دستگاه گوارش استفاده می کنند.
- پیوند کبد
- بیماری پانکراس
- بیماری ها از جمله بیماری های کیسه صفرا، پانکراس و کبد یا همان هپاتولوژی
- سرطان معده
- سرطان روده
- شناخت و درمان بیماریهای التهابی دستگاه گوارش یا روده
- شناسایی و درمان انواع زخم های دستگاه گوارش
- نظارت بر روند انجام مراحل آندوسکوپی
- بیماری ریفلاکس معده
- التهاب لوزالمعده یا پانکراتیت
- هپاتیت سی
- پولیپ روده
- پولیپ کیسه صفرا
- سرطان کولون
- مدفوع خونی
- هموروئید
وظایف متخصص گوارش چیست؟
- عملکرد این پزشک بر روی دستگاه گوارش و اندام های داخلی بدن شما است.
- دستگاه گوارش مسئول هضم غذا، جذب مواد مغذی و دفع مواد زائد از بدن است.
- این متخصصان بیماری هایی را که در دستگاه گوارش رخ می دهد، تشخیص و درمان می کنند.
تمرکز متخصص گوارش در هنگام ویزیت بیمار چیست؟
- فیزیولوژی یا عملکرد طبیعی اندام های دستگاه گوارش
- حرکت یا حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش
- هضم یا تجزیه غذا
- جذب مواد مغذی
- دفع مواد زائد از بدن
- کلیه فعالیت ها و اختلالات عادی مربوط به اندام های گوارشی مانند کبد، پانکراس و کیسه صفرا
راه های درمان بیماری های گوارشی چیست؟
متخصص گوارش می تواند چندین روش را برای تشخیص بیماری های دستگاه گوارش انجام دهد با این حال، این روش ها جراحی نیستند. درمان معمولاً شامل داروهای کوتاه مدت یا طولانی مدت است. همچنین این پزشکان در صورت نیاز به جراحی می توانند بیمار را به جراح دستگاه گوارش ارجاع دهند.
یکی از اقدامات مهمی که توسط متخصص گوارش انجام می شود آندوسکوپی است. آندوسکوپی چیست؟ این روش شامل استفاده از لوله های انعطاف پذیر باریک با دوربین فیلمبرداری داخلی است که می تواند در دستگاه روده بیمار قرار گیرد. این روش به پزشک کمک می کند تا داخل دستگاه را ببیند و به طور موثر اختلالات روده ای را تشخیص دهد. برای اطلاع از هزینه آندوسکوپی کلیک کنید.
روشهای کولونوسکوپی توسط متخصص گوارش انجام میشود و برای تشخیص بیماریهای گوارشی میتوان روشهای غیرجراحی مانند موارد زیر را انجام داد:
- کولونوسکوپی (برای تشخیص سرطان روده بزرگ / پولیپ کولون)
- گاستروسکوپی (برای تشخیص بیماری های مری، معده و روده کوچک)
- نمونه برداری کبد (برای ارزیابی التهاب و فیبروز کبد)
- سونوگرافی آندوسکوپی (برای بررسی دستگاه گوارش)
- سیگموئیدوسکوپی (برای ارزیابی از دست دادن خون / درد روده)
- آندوسکوپی کپسولی (برای بررسی روده کوچک)
در چه مواردی باید با متخصص گوارش تماس بگیریم
در صورت بروز مشکلات گوارشی می توانید با متخصص گوارش مشورت کنید، علائمی مانند: درد مزمن شکم، نفخ، گاز و اسهال اختلالات گوارشی شایعی هستند که ممکن است نیاز به ارزیابی توسط متخصص داشته باشند. علائم خفیف مانند حالت تهوع، ناراحتی معده و غیره. همچنین می تواند نشان دهنده یک مشکل بزرگتر باشد.
به عنوان مثال، ناراحتی معده ممکن است نشان دهنده اختلالات سوء جذب، مانند بیماری سلیاک یا عدم تحمل لاکتوز باشد. با شناسایی این اختلالات می توان از آسیب بیشتر به دستگاه گوارش جلوگیری کرد. علاوه بر این، برخی از بیماران ممکن است علائم شدیدی مانند خون در مدفوع را تجربه کنند. در صورت بروز علائم جدید اختلالات گوارشی، توصیه می شود با پزشک خود مشورت کنید. متخصص گوارش با یک معاینه کلی می تواند اطلاعات زیادی در مورد وضعیت شما، علت احتمالی و شدت آن به دست آورد. علاوه بر این، پزشک ممکن است ناخنها، دستها، پوست، مو، چشمها و دهان شما را برای معاینه و تشخیص دقیقتر معاینه کند.