کلسترول چیست؟ هر آنچه که باید در مورد کلسترول بدانید

کلسترول چیست؟

کلسترول چیست؟ کلسترول بالا یک مشکل بسیار رایج در سراسر جهان است. در واقع، طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، نزدیک به 94 میلیون نفر در ایالات متحده بالای 20 سال دارای کلسترول بالا هستند. از آنجایی که این مشکل اغلب می‌تواند بدون هیچ علامت واقعی رخ دهد، ممکن است تا زمانی که به پزشک مراجعه نکنید، متوجه آن نشوید.

کلسترول چیست؟

کلسترول نوعی لیپید است که ماده ای مومی شکل و چربی مانند که کبد به طور طبیعی تولید می کند که برای تشکیل غشای سلولی، برخی هورمون ها و ویتامین D حیاتی است. کلسترل در آب حل نمی شود، بنابراین نمی تواند به خودی خود از خون عبور کند، برای کمک به انتقال کلسترول، کبد لیپوپروتئین تولید می کند.

لیپوپروتئین ها ذرات ساخته شده از چربی و پروتئین هستند، آنها کلسترول و تری گلیسیرید، نوع دیگری از چربی را از طریق خون حمل می کنند. دو شکل اصلی لیپوپروتئین عبارتند از: لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL). کلسترول LDL هر کلسترولی است که توسط لیپوپروتئین های با چگالی کم حمل می شود.

اگر خون حاوی کلسترول LDL بیش از حد باشد، می توان کلسترول بالا را تشخیص داد. در صورت عدم درمان، کلسترول بالا می تواند منجر به مشکلات بسیاری از جمله حمله قلبی و سکته شود. کلستورل بالا در ابتدا به ندرت علائمی ایجاد می کند، به همین دلیل مهم است که سطح کلسترول خود را به طور مرتب بررسی کنید.

 

کلسترول چیست؟ هر آنچه که باید در مورد کلسترول بدانید

 

کلسترول خون چیست؟

کلسترول خون یک چربی چسبنده است که توسط کبد تولید می شود. این چربی ها در خون گردش پیدا می کنند و برای سلامتی شما ضروری هستند. بدن برای تولید هورمون های مورد نیاز بدن و انجام فعالیت های حیاتی به کلسترول نیاز دارد. اما میزان این کلسترول نباید زیاد باشد زیرا باعث مشکلات قلبی می شود.

نقش کلسترول در بدن چیست؟

کلسترول دارای چهار عملکرد اصلی است که بدون آنها نمی توانید زنده بمانید: کمک به تشکیل ساختار دیواره های سلولی تشکیل اسید صفراوی گوارشی در روده ها تولید ویتامین D در بدن تولید هورمون های خاصی در بدن کلسترول به دو دسته اصلی تقسیم می شود: کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین. (LDL با تجمع در دیواره رگ های خونی باعث باریک شدن رگ ها و تشکیل لخته می شود که می تواند در فضای باریک رگ ها گیر کند و باعث حمله قلبی یا سکته شود. کلسترول چیست؟

به همین دلیل است که کلسترول LDL اغلب نامیده می شود. کلسترول بد. لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) کلسترول کلسترول HDL اغلب کلسترول «خوب» نامیده می شود. HDL کلسترول اضافی را در خون جمع می کند و آن را به کبد می فرستد تا تجزیه شود. اگر کلسترول LDL بالا و کلسترول HDL پایین دارید. ، قطعا برای کلسترول بالا به درمان نیاز خواهید داشت.

علت کلسترول بالا

خوردن بیش از حد غذاهای حاوی کلسترول، چربی اشباع شده و چربی ترانس می تواند خطر ابتلا به کلسترول بالا را افزایش دهد. چاقی نیز می تواند خطر را افزایش دهد. سایر عوامل سبک زندگی که می تواند در افزایش کلسترول نقش داشته باشد شامل عدم تحرک و سیگار کشیدن است.

ژنتیک نیز می تواند بر احتمال ابتلا به کلسترول بالا تأثیر بگذارد. ژن ها از والدین به فرزندان منتقل می شوند. ژن های خاصی به بدن می آموزند که چگونه کلسترول و چربی را تجزیه کند. اگر والدین شما کلسترول بالایی دارند، ممکن است شما نیز در معرض خطر باشید.

در برخی موارد نادر، کلسترول بالا ناشی از هیپرکلسترولمی ارثی است. این اختلال ژنتیکی از حذف LDL در بدن جلوگیری می کند. طبق گفته موسسه ملی تحقیقات ژنوم انسانی، اکثر بزرگسالان مبتلا به این بیماری دارای سطوح کلسترول بالای 300 میلی گرم در دسی لیتر و سطوح LDL بالای 200 میلی گرم در دسی لیتر هستند. سایر مشکلات سلامتی مانند: دیابت و کم کاری تیروئید نیز می تواند خطر ابتلا به کلسترول بالا و عوارض مرتبط با آن را افزایش دهد.

کلسترول LDL یا “کلسترول بد”

کلسترول LDL که اغلب “کلسترول بد” نامیده می شود، کلسترول را به داخل شریان های شما می برد. اگر سطح کلسترول LDL بیش از حد بالا باشد، می تواند بر روی دیواره رگ ها رسوب کند. این رسوب به پلاک کلسترول نیز معروف است. این پلاک می تواند شریان ها را باریک کند، جریان خون را محدود کند و خطر لخته شدن خون را افزایش دهد. اگر لخته خون یک شریان در قلب یا مغز را مسدود کند، می تواند باعث حمله قلبی یا سکته شود.  کلسترول چیست؟

کلسترول HDL یا “کلسترول خوب”

گاهی اوقات کلسترول HDL را “کلسترول خوب” می نامند. HDL به بازگشت کلسترول LDL به کبد کمک می کند تا بتواند از بدن شما خارج شود. این به جلوگیری از تجمع پلاک های کلسترول در رگ ها کمک می کند. وقتی سطح کلسترول HDL مناسب باشد، می تواند به کاهش خطر لخته شدن خون، بیماری قلبی و سکته کمک کند.

تری گلیسیرید، نوع متفاوتی از لیپید

تری گلیسیرید نوع دیگری از چربی است. آنها با کلسترول متفاوت هستند. در حالی که بدن از کلسترول برای ساخت سلول ها و هورمون های خاص استفاده می کند، از تری گلیسیرید به عنوان منبع انرژی استفاده می کند.

وقتی کالری بیشتری از آنچه بدنتان می تواند فورا مصرف کند دریافت می کنید، این کالری ها به تری گلیسیرید تبدیل می شوند. بدن تری گلیسیرید را در سلول های چربی ذخیره می کند. همچنین از لیپوپروتئین ها برای گردش تری گلیسیرید در خون استفاده می کند.

اگر به طور مداوم کالری بیشتری نسبت به نیاز بدن خود مصرف کنید، سطح تری گلیسیرید شما می تواند بیش از حد بالا باشد که می تواند خطر ابتلا به چندین عارضه از جمله بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد. پزشک می تواند از یک آزمایش خون ساده برای اندازه گیری سطح تری گلیسیرید و همچنین سطح کلسترول استفاده کند.

هیپرکلسترولمی خانوادگی یا کلسترول بالا چیست؟

کلسترول بالا یک بیماری شایع است که یکی از انواع بیماری چربی خون است. این بیماری اغلب نتیجه انتخاب شیوه زندگی ناسالم است، بنابراین قابل پیشگیری و درمان است. با هیپرکلسترولمی یا کلسترول بالای خانوادگی، خطر ابتلا به کلسترول بالا در فرد بیشتر است، زیرا نقص در یک ژن باعث تغییر کلسترول در بدن می شود. این جهش از حذف LDL یا کلسترول “بد” از خون جلوگیری می کند. در نتیجه، پلاک‌ها می‌توانند باعث باریک شدن و سخت شدن شریان‌ها شوند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهند.

 

هیپرکلسترولمی خانوادگی یا کلسترول بالا چیست؟

کلسترول چیست؟

کلسترول بالا باعث چه بیماری هایی می شود؟

سطح بالای کلسترول در خون ارتباط نزدیکی با بروز بیماری های قلبی عروقی مانند بیماری عروق کرونر، حمله قلبی و بیماری عروق محیطی دارد. همچنین با احتمال دیابت و فشار خون بالا همراه است. در ادامه این مقاله دلایل بروز این بیماری ها را در ارتباط با سطح بالای کلسترول بیان می کنیم.

بیماری هایی با کلسترول بالا

 بیماری عروق کرونر

مهمترین عارضه مرتبط با سطح کلسترول خون بالا، بیماری عروق کرونر قلب است. کلسترول می تواند در دیواره سرخرگ ها جمع شود و به مرور زمان باعث تصلب شرایین و ایجاد پلاک شود. در نتیجه رگ ها باریک می شوند و خون رسانی به عضله قلب کندتر می شود. کاهش جریان خون می تواند منجر به درد قفسه سینه شود و اگر رگ ها به طور کامل مسدود شوند، می تواند منجر به حمله قلبی شود.

حمله قلبی

تصلب شرایین باعث تنگ شدن عروق منتهی به مغز و حتی انسداد آنها می شود و با انسداد کامل سکته مغزی رخ می دهد.

بیماری عروق محیطی

این مورد به بیماری عروق خونی خارج از قلب و مغز اشاره دارد. در این شرایط، رسوبات چربی روی دیواره رگ ها جمع می شوند و بر گردش خون تأثیر می گذارند. این به طور عمده در رگ های پا اتفاق می افتد.

دیابت

دیابت تعادل بین HDL (کلسترول خوب) و LDL (کلسترول بد) را به هم می زند. ذرات LDL در افراد دیابتی به راحتی به دیواره رگ ها می چسبند و باعث آسیب می شوند. توضیح این موضوع این است که کلسترول با اتصال به پروتئین های خون، ترکیباتی به نام لیپوپروتئین ایجاد می کند که عبور این مولکول ها به جریان خون را تسهیل می کند.

با توجه به سطح بالای گلوکز در بیماران دیابتی و همچنین تمایل زیاد گلوکز برای اتصال به کلسترول، اتصال این مولکول ها به یکدیگر مانع از جریان مداوم این مولکول ها به داخل جریان خون و در نتیجه تشکیل پلاک می شود. افراد مبتلا به دیابت، به ویژه دیابت نوع 2، به دلیل سطوح پایین HDL و سطوح بالای تری گلیسیرید، نوع دیگری از چربی در خون، در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی هستند.

فشار خون بالا

هنگامی که شریان ها به دلیل رسوب پلاک های کلسترول و کلسیم باریک و سفت می شوند، قلب باید برای پمپاژ خون از طریق آن سرخرگ ها سخت تر منقبض شود. در نتیجه فشار خون به طور غیر طبیعی افزایش می یابد. و ظاهر آن نیز با بیماری قلبی همراه است. برای جلوگیری از بروز این عوارض، علاوه بر اینکه تحت نظر پزشک هستید، می توانید با انجام برخی اقدامات ساده، سطح کلسترول خون و احتمال ابتلا به بیماری های مرتبط با آن را کاهش دهید.

چه زمانی برای درمان کلسترول بالا باید به پزشک مراجعه کرد؟

علائم هشدار دهنده کلسترول بالا معمولاً دیده نمی شوند یا احساس نمی شوند، بنابراین به احتمال زیاد در طول معاینه فیزیکی سالانه با پزشک خود متوجه خواهید شد که سطح کلسترول شما بالا است. مهم است که برای معاینات منظم، از جمله معاینه و آزمایش خون، به پزشک مراجعه کنید تا سطح کلسترول خود را کنترل کرده و مطمئن شوید که برنامه درمانی شما کارآمد است. اما گاهی اوقات علائم هشدار دهنده کلسترول بالا ظاهر می شود، مانند: حالت تهوع بی حسی تکلم نامفهوم خستگی مفرط درد قفسه سینه یا آنژین تنگی نفس بی حسی یا سردی در اندام ها فشار خون بالا.

عوارض کلسترول بالا چیست؟

کلسترول یک ماده مومی شکل است که در خون شما یافت می شود. بدن شما برای ساختن سلول های سالم به کلسترول نیاز دارد، اما سطوح بالای کلسترول می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد. کلسترول بالا می تواند باعث رسوب چربی در رگ های خونی شود. در نهایت، این رسوبات ایجاد می شود و جریان خون کافی در شریان ها را دشوار می کند.

گاهی اوقات این رسوبات می توانند به طور ناگهانی شکسته شوند و لخته ای تشکیل دهند که می تواند باعث حمله قلبی یا سکته شود. کلسترول بالا می تواند ارثی باشد، اما اغلب نتیجه انتخاب شیوه زندگی ناسالم است که آن را قابل پیشگیری و درمان می کند. یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و گاهی اوقات دارو می تواند به کاهش کلسترول بالا کمک کند.

اگرچه علائم به ندرت رخ می دهد، برخی از افراد مبتلا به کلسترول خون بالا یا کلسترول بالا ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:

  • درد قفسه سینه
  • برجستگی های کوچک روی پوست، معمولا روی دست ها، آرنج ها، زانوها یا اطراف چشم
  • زانتوما (رسوب‌های کلسترول مومی شکل در پوست یا تاندون‌ها): وقتی فردی ژن‌های جهش‌یافته هیپرکلسترولمی یا کلسترول بالا را از هر دو والدین به ارث می‌برد، احتمال ابتلا به زانتوما در سنین بسیار پایین بیشتر است. گاهی اوقات آنها حتی در دوران نوزادی زانتوما دارند.
  • رسوبات زرد رنگ کوچک کلسترول زیر چشم و اطراف پلک ها

4 راه برای کاهش سطح کلسترول و خطر ابتلا به بیماری های مرتبط

برای تغییر سبک زندگی خود از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید. یک برنامه ورزشی منظم و یک رژیم غذایی سالم را دنبال کنید و رژیم غذایی خود را تغییر دهید. از غذاهایی مانند: بلغور، سویا، جو، گردو، ماهی تن و سالمون استفاده کنید و تا حد امکان از مصرف غذاهای حاوی چربی های ترانس و اشباع شده و قندهای ساده پرهیز کنید.

سیگار ممنوع! سیگار باعث کاهش سطح HDL می شود و بنابراین با ترک سیگار، سطح HDL در خون افزایش می یابد.

فعال باش! حتی مقدار متوسط ​​ورزش، مانند پیاده روی سریع به مدت نیم ساعت در روز، برای کنترل وزن و همچنین برای دیابت و فشار خون مفید است. ورزش می تواند سطح تری گلیسیرید را کاهش داده و سطح HDL را افزایش دهد و در نتیجه برای عملکرد بهتر قلب بسیار مفید است.

داروهای خود را به درستی مصرف کنید. پزشک ممکن است برای کاهش سطح کلسترول دارو تجویز کرده باشد. آنها را طبق دستور مصرف کنید و اگر سوالی دارید از پزشک خود بپرسید.

راه های درمان کلسترول بالا

می توانید درمان کلسترول بالا را با تغییراتی در سبک زندگی سالم شروع کنید، مانند پیروی از رژیم غذایی کاهش دهنده کلسترول، ورزش، کاهش وزن و گاهی اوقات استفاده از دارو برای درمان کلسترول بالا. برنامه درمان کلسترول معمولاً بر اساس موارد زیر است: آزمایش کلسترول خون نتیجه سن شما، سابقه خانوادگی کلسترول بالا یا مشکلات قلبی مشکلات فعلی سلامتی مانند دیابت یا فشار خون بالا یا اضافه وزن ترجیحات شخصی شما، مانند احساس شما در مورد پایبندی به رژیم غذایی. تغییرات، مصرف روزانه قرص ها یا تجربه عوارض جانبی خطر بیماری قلبی یا حمله قلبی یا سکته را افزایش می دهد.

داروها برای درمان کلسترول بالا

تغییرات سبک زندگی، مانند ورزش و رژیم غذایی سالم، اولین خط دفاعی در برابر کلسترول بالا هستند، اما اگر این تغییرات را ایجاد کرده اید و سطح کلسترول شما هنوز بالاست، پزشک ممکن است دارو تجویز کند. انتخاب دارو یا ترکیبی از داروها به عوامل مختلفی از جمله سن، وضعیت سلامتی و عوارض احتمالی دارو بستگی دارد. داروهای رایج عبارتند از: استاتین ها، داروی اصلی برای درمان کلسترول بالا، استاتین ها ماده ای را که کبد برای ساختن کلسترول به آن نیاز دارد مسدود می کند و باعث می شود کبد کلسترول را از خون خارج کند.

اینها عبارتند از آتورواستاتین (Lipitor)، فلوواستاتین (Lescol)، لوواستاتین (Altopero)، پیتاواستاتین (Livalo)، پراواستاتین (Pravacol)، روزوواستاتین (Crestor) و سیمواستاتین (Zocor). مهارکننده های جذب کلسترول Ezetimibe با محدود کردن جذب کلسترول از غذا به کاهش کلسترول خون کمک می کند.

داروی Ezeti یکی از مهارکننده های جذب کلسترول است که به کاهش کلسترول خون کمک می کند. این داروی جدید، بمپدوئیک اسید، تقریباً مانند استاتین ها عمل می کند، اما احتمال کمتری دارد که باعث درد عضلانی شود. رزین ها رزین هایی که به اسیدهای صفراوی کبد متصل می شوند از کلسترول برای تولید اسیدهای صفراوی مورد نیاز برای هضم استفاده می کنند و شامل کلستیرامین (Prevalite)، کلسولام (Welchol) و کلستیپول (Colestid) می شود.

 

داروها برای درمان کلسترول بالا

 

غذاهایی که برای افراد مبتلا به کلسترول بالا مجاز نیستند

زمانی را به خاطر دارید که کارشناسان گفتند از مصرف غذاهای غنی از کلسترول مانند تخم مرغ اجتناب کنید؟ تصور می شود که کلسترول غذایی باعث افزایش کلسترول خون و خطر بیماری قلبی می شود. با این حال، مطالعات اخیر نشان داده است که برخی از غذاهای حاوی کلسترول بالا ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش ندهند، اما این بدان معنا نیست که شما می توانید میزان کلسترولی را که می خورید نادیده بگیرید.

متخصصان توصیه می‌کنند از مصرف غذاهای ناخواسته با کلسترول بالا که چربی اشباع‌شده بالایی نیز دارند اجتناب کنید: محصولات لبنی پرچرب مانند شیر کامل، کره و ماست و پنیر پرچرب سرشار از چربی‌های اشباع شده هستند. پنیر همچنین سرشار از سدیم است که برای افراد مبتلا به فشار خون بالا خطرناک است.

گوشت قرمز، استیک، رست بیف و بره و گوشت چرخ کرده دارای چربی اشباع شده و کلسترول بالایی هستند. گوشت فرآوری شده به طور کلی، باید گوشت فرآوری شده را به دلیل محتوای بالای سدیم و محتوای غذایی کم آن محدود کنید. در واقع سوسیس، سوسیس و کالباس معمولاً از تکه های چرب گوشت دام یا طیور تهیه می شود. کلسترول چیست؟ زیبایی 

سایر مطالب

هنوز امتیازی ثبت نشده است.
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!