ورزش برای دردهای مفاصل

دردهای مفاصل

دردهای مفاصل: وقتی درد شدیدی در بدن داریم، ورزش آخرین چیزی است که به ذهنمان می رسد! دلیلش این است که معمولاً با وجود درد شدید ورزش کردن برای ما سخت است و باعث نگرانی ما می شود. اما موضوع دیگری که باید بدانیم این است که هر چه کمتر ورزش کنیم و تحرک کمتری داشته باشیم به مرور زمان بر میزان آسیب های ما افزوده می شود و روز به روز شاهد ضعیف شدن بدن خود خواهیم بود. به همین دلیل در این مقاله تصمیم گرفتیم نکات مهم ورزش با وجود درد شدید را برای شما شرح دهیم تا بتوانید بر درد و ناراحتی خود غلبه کنید و با تحرک و تحرک بیشتر بدنی نرم و آماده داشته باشید.

درد مزمن و اختلال در ورزش

درد مزمن دردی است که بیش از 3 ماه در بدن احساس می شود. این دردها ممکن است دائمی باشند یا شدت آنها هر از چند گاهی افزایش یا کاهش یابد. این دردهای شدید را می توان در هر قسمتی از بدن احساس کرد. شایع ترین دردهای مزمن در مفاصل و اسکلت بدن رخ می دهد. کمردرد، سردرد، گردن درد، درد عضلانی، درد مفاصل یا آرتریت از شایع ترین دردهای مزمن هستند.

در سال 2019 نظرسنجی ویژه ای بر روی افراد انجام شد که نشان داد 20.4 درصد افراد دارای درد مزمن هستند و در این میان 7.4 درصد افراد آنقدر درد دارند که به دلیل وجود این درد شدید در فعالیت های کاری خود با آن مواجه شده اند. مشکلات در زندگی آنها معمولا دردهای مزمن در هر قسمتی از بدن مانع از عملکرد طبیعی بدن می شود و به همین دلیل است که با وجود درد شدید از ورزش می ترسیم! اما غافل از اینکه حرکات کوچک و کشش های سبک می تواند تاثیر زیادی در کاهش درد و ناراحتی ما داشته باشد. در ادامه این مطلب نظر متخصصان را در مورد ورزش با وجود درد شدید خواهید خواند.

نظر پزشکان متخصص در مورد ورزش با وجود دردهای مزمن و شدید
دکتر «استیون لارنس» یکی از پزشکان متخصصی است که به درمان بیماران می پردازد. این پزشک معتقد است ورزش با وجود درد شدید در بیشتر موارد اصلا خطرناک نیست. مشروط بر اینکه قبل از ورزش و شروع فعالیت بدنی حتما باید معاینه شوید و کارهای لازم را برای درمان درد انجام داده باشید. علاوه بر ورزش، می توانید جلسات فیزیوتراپی انجام دهید تا دامنه حرکتی خود را افزایش دهید و بتوانید حرکات بیشتری انجام دهید.

آیا با وجود درد شدید می توان ورزش کرد؟

معمولا همه افرادی که درد شدید و مزمن دارند ترجیح می دهند سطح فعالیت خود را کاهش دهند تا درد مزمن و شدید خود را کاهش دهند. اما فعالیت بدنی و ورزش فواید زیادی دارد که با دانستن آنها ترجیح می دهید هر چه زودتر ورزش را شروع کنید. از فواید ورزش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ورزش باعث افزایش قدرت بدن و انعطاف پذیری عضلات می شود.
  • فعالیت بدنی درد و التهاب را کاهش می دهد.
  • با انجام ورزش، خستگی جسمانی شما کمتر می شود.
  • ورزش روحیه شما را شاد می کند و احتمال افسردگی را کاهش می دهد.

درست است که اینها همه فواید ورزش هستند. اما جالب ترین فایده ورزش در این شرایط افزایش ترشح مسکن در بدن است. زیرا ورزش باعث ترشح هورمون هایی در بدن می شود که به عنوان مسکن طبیعی عمل می کنند. متخصصان فیزیوتراپی همچنین معتقدند که ورزش برای افراد مبتلا به درد مزمن باعث کاهش شدت درد، بهبود عملکرد فیزیکی و بهبود کیفیت زندگی افراد می شود. البته در هر صورت باید توجه داشت که ورزش باید با خیال راحت و با رعایت کامل نکات ایمنی انجام شود تا از درد و ناراحتی شما کاسته شود و بدنی قوی تر و سالم تری داشته باشید.

 

ورزش برای دردهای مفاصل

 

اثر ورزش در دردهای مفاصل

محققان علوم پزشکی می گویند که نتایج بررسی ورزش در تعداد زیادی از بیماران ثابت کرده است که ورزش باعث کاهش درد مفاصل یعنی درد ناشی از التهاب مفاصل (آرتریت) می شود. آنها می گویند که با ورزش می توان قدرت عضلانی را افزایش داد، سفتی مفاصل را کاهش داد، انعطاف پذیری را بهبود بخشید و خلق و خو و اعتماد به نفس را افزایش داد. اگر درد مفاصل و احتمالاً التهاب دارید، ورزش می تواند به شما کمک کند. کارشناسان معتقدند حرکات می تواند درد آنها را کاهش دهد. پزشکان معتقدند ورزش باعث تقویت عضلات اطراف مفاصل و در نتیجه کاهش درد مفاصل می شود.

ورزش همچنین باعث می شود خواب بهتری داشته باشید و در عین حال وزن شما را کنترل کرده و انرژی بیشتری به شما می دهد. ورزش علاوه بر تسکین درد مفاصل ناشی از آرتریت، می تواند سایر مشکلات سلامتی مانند دیابت، پوکی استخوان و مشکلات قلبی را کاهش دهد. اما به یاد داشته باشید که اگر به تازگی تصمیم به ورزش گرفته اید، به آرامی شروع کنید و هرگز عجله نکنید.

قبل از شروع ورزش برای درد مفاصل، حتما بدن خود را گرم کنید:

فرقی نمی کند که از درد مفاصل رنج می برید یا نه، قبل از شروع حتما بدن خود را گرم کنید. انجام یک فعالیت ورزشی بدون گرم کردن عضلات تنها باعث درد و آسیب می شود. با وجود درد در مفاصل، ممکن است بهتر باشد برای گرم کردن کافی مفاصل، فعالیت های شدیدتری انجام دهید.

بسیاری از افراد قبل از شروع فعالیت های ورزشی سعی می کنند مفاصل خود را با دوش آب گرم یا استفاده از کیسه آب گرم گرم کرده و از این طریق مفاصل خود را به اندازه کافی نرم کنند. آنها گرم می کنند به عنوان مثال، می توانید برای مدت کوتاهی استراحت کنید تا برای یک فعالیت ورزشی مانند شنا یا پیاده روی آماده شوید. فقط خیلی آهسته این کار را انجام دهید. حرکات کششی نیز می تواند قبل از هر ورزش برای درمان درد مفاصل مفید باشد: حرکات کششی را در قسمت بالایی بدن انجام دهید و چند بار خم و راست کنید تا زانوهایتان صاف باشد، سعی نکنید انگشتان پا را لمس کنید.

فعالیت های ورزشی برای درد مفاصل

گروهی از متخصصان فعالیت های زیر را برای گرم کردن بدن در درد مفاصل توصیه می کنند. می توانید هر تمرین را 3 تا 5 بار تکرار کنید:

– برای تمرین درد مفاصل به پهلوها خم شوید: دست ها را روی کمر بگذارید: از هر طرف از کمر خم شوید و سپس به سمت بالا بروید. در طرف مقابل تکرار کنید.

– شانه را بالا بیاورید: هر دو شانه یا یکی از آنها را به سمت گوش های خود بالا و پایین ببرید و تکرار کنید.

– حرکات دایره ای در بازوها انجام دهید: دستان خود را به طرفین باز کنید. سپس بازوهای خود را جلو بیاورید و سپس به عقب ببرید.

– برای کاهش درد مفاصل، پاهای خود را به اندازه عرض شانه باز کنید و انگشتان پا را کمی به سمت بیرون بگیرید. به سمت چپ بدن خود بچرخید، سپس به سمت راست بپیچید.

اثر ورزش در دردهای مفاصل

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج بررسی ورزش در تعداد زیادی از بیماران ثابت کرده است که ورزش ، دردهای مفاصل یعنی دردهای ناشی از التهاب مفصلی ( آرتریت ) را کاهش می‌دهد. آنان عنوان می کنند که با فعالیت ورزشی ، شما می توانید قدرت عضلانی را افزایش دهید ،‌ سفتی مفاصل را کاهش دهید ، انعطاف پذیری را بهبود ببخشید و وضعیت خلقی و اعتماد به نفس را افزایش دهید.

در صورتیکه دچار درد مفاصل و احیاناً التهاب آنها هستید ،ورزش می تواند شما کمک کند. کارشناسان معتقدند حرکات می توانند درد آن ها را تخفیف دهند . پزشکان معتقدند که ورزش کردن باعث تقویت عضلات اطراف مفاصل می شوند و در نتیجه دردهای مفاصل را کاهش می دهد.

ورزش باعث خواب بهتر نیز می شود و در عین حال وزن را نیز تحت کنترل درمی آورد و انرژی بیشتری به شما می دهد . علاوه بر تخفیف درد مفاصل ناشی از آرتریت ، ورزش می تواند سایر مشکلات سلامتی مانند دیابت ، استئوپروز و ناراحتی های قلبی را کاهش دهد . ولی بخاطر داشته باشید که اگر به تازگی تصمیم به ورزش کردن گرفته اید ، به آرامی شروع کنید و هرگز عجله نکنید.

قبل ورزش

قبل از شروع حرکات ورزشی برای دردهای مفاصل حتماً بدن خود را گرم کنید :

تفاوتی نمی کند که شما از درد مفاصل رنج می برید یا نه ، حتماً قبل از شروع بدن خود را گرم کنید . پرداختن به یک فعالیت ورزشی بدون گرم کردن عضلات فقط باعث درد و آسیب می شود.با وجود درد مفاصل شاید بهتر باشد فعالیتهای فوق العاده تری انجام داد تا مفاصل به اندازه کافی گرم شوند.

خیلی از مردم تلاش می کنند قبل از شروع فعالیت ورزشی با دوش گرم گرفتن و یا استفاده از کیسه های آب گرم خود را گرم کنند و به این ترتیب مفاصل خود را به اندازه کافی نرم نمایند.حرکات ورزشی برای دردهای مفاصل نیز خود ، عضلات را گرم می کنند . مثلاً شما می توانید برای آماده شدن برای یک فعالیت ورزشی نظیر شناکردن یا پیاده روی به مدت کوتاهی نرمش کنید. فقط خیلی آهسته اینکار را بکنید. حرکات کششی نیز قبل از هر ورزشی برای درمان درد مفاصل می توانند مفید واقع شوند : چند حرکت کششی در بالاتنه انجام دهید و چندبار خم و راست شوید بطوریکه زانوهایتان صاف باشد سعی نکنید که انگشتان پای خود را لمس کنید.

ورزش های مرتبط با دامنه حرکتی مفاصل

این نکات را دنبال کنید تا بیشترین سود را ببرید:

  •  اهداف معقولی برای خود تعیین کنید.
  •  فردی را پیدا کنید که می خواهد با شما ورزش کند.
  •  این تمرینات را یک یا دو بار در روز انجام دهید.
  • هر تمرین را 3 تا 10 بار انجام دهید.
  • به آرامی ورزش کنید. بالا و پایین نپرید.
  •  برای تسکین التهاب مفاصل در حین ورزش نفس بکشید و بشمارید.
  •  اگر درد شدید دارید ورزش نکنید. زیاده روی نکنید.

قبل از شروع هر برنامه ورزشی با پزشک خود مشورت کنید.

دردهای مفاصل

فعالیت های ورزشی برای دردهای مفاصل

گروهی از کارشناسان فعالیت های زیر را برای گرم کردن در درد مفاصل توصیه می کنند . از هر کدام ورزش ها را می توانید ۳ تا ۵ بار تکرار نمائید :

– برای ورزش دردهای مفاصل به پهلوها خم شوید : دست ها را بر روی کمر بگذارید : از کمر در هر کدام از طرفین خم شوید و سپس به بالا برگردید.در طرف مقابل هم تکرار کنید.

– شانه را بالا بیندازید : هر دو شانه یا یکی از آنها را به سمت گوش هایتان بالا و پایین بیاورید و تکرار کنید .

– حرکات دورانی در بازوهایتان انجام دهید : دست هایتان را به طرفین باز کنید.سپس بازوهایتان را به سمت جلو بیاورید و بعد به سمت عقب ببرید.

– برای کاهش دردهای مفاصل پاهایتان را به اندازه عرض شانه ها بازکنید و انگشتان پاها را تا حدودی به بیرون متمایل کنید. به سمت چپ بدنتان بچرخید سپس به سمت راست بچرخید.

سایر مطالب

هنوز امتیازی ثبت نشده است.
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!