دکتر فوق تخصص گوارش و کبد در تهران

گوارش و کبد

گوارش و کبد: اگر شما هم از مشکلاتی رنج می برید و به دنبال بهترین متخصص گوارش برای درمان هستید، مقاله زیر را دنبال کنید تا بهترین را برای خود انتخاب کنید. علاوه بر این، بسیاری از افراد دقیقاً نمی دانند برای چه بیماری هایی باید به متخصص گوارش مراجعه کنند و در این مقاله همه این سوالات را به تفصیل بیان خواهیم کرد. اکثر افراد برای مشکلاتی مانند رفلاکس معده، یبوست، اسهال، درد شکم، کبد چرب، سنگ کیسه صفرا، بواسیر، شقاق، زخم معده، هپاتیت و … به پزشک متخصص مراجعه می کنند. بهترین متخصص، متخصصی است که بتواند بیمار را به خوبی معاینه کند و مشکل بیمار را به موقع تشخیص دهد.

متخصص گوارش کیست؟

متخصصان گوارش در درجه اول بیماری های گوارشی را در مردان و زنان تشخیص داده و درمان می کنند. برای مشاهده دستگاه گوارش و تشخیص مشکل از روش های آندوسکوپی استفاده می کنند که در این روش از ابزارهای تخصصی استفاده می شود. متخصصین گوارش جراحی انجام نمی دهند. البته در برخی موارد ممکن است از نزدیک با جراح دستگاه گوارش همکاری کنند. آنها عمدتاً در کلینیک ها یا بیمارستان ها فعالیت می کنند. عملکرد دستگاه گوارش در بدن ما عبارت است از:

  • هضم و حرکت غذا
  • جذب مواد مغذی
  • دفع مواد زائد

متخصصین گوارش می توانند هر بخشی از این سیستم را درمان کنند. اگرچه دستگاه گوارش شامل دهان نیز می شود. اما این متخصصان معمولا خدمات پزشکی مرتبط با این حوزه را ارائه نمی دهند. در عوض، دندانپزشکان و متخصصان دندانپزشکی بر سلامت دهان و دندان تمرکز می کنند. سایر قسمت های دستگاه گوارش عبارتند از:

  • حلق
  • مری
  • معده
  • روده کوچک
  • روده بزرگ
  • کبد
  • کیسه صفرا
  • لوزالمعده
  • غدد بزاقی
  • زبان
  • اپیگلوت
  • رکتوم
  • مقعد

متخصصان گوارش همچنین بیماری های روده و مقعد را درمان می کنند.

 

دکتر فوق تخصص گوارش و کبد در تهران

 

تخصص گوارش چیست؟

گاستروآنترولوژی رشته ای از علم پزشکی است که بر روی دستگاه گوارش تمرکز دارد. برخی از متخصصان گوارش بیماری های عمومی دستگاه گوارش را درمان می کنند. در حالی که دیگران بر روی انواع خاصی از حوزه های تخصصی گوارش تمرکز می کنند. برخی از حوزه های مورد تاکید عبارتند از:

داروی کبد؛ این شاخه از گوارش به تشخیص و درمان بیماری های کبد، کیسه صفرا، مجرای صفراوی و پانکراس می پردازد.

  • بیماری پانکراس
  • پیوند کبد
  • بیماری التهابی روده یا التهاب مزمن دستگاه گوارش
  • معاینات آندوسکوپی
  • رفلاکس مری که معمولاً به دلیل بیماری ریفلاکس معده به مری اتفاق می افتد.

متخصص گوارش

دستگاه گوارش یکی از اندام های خاص بدن است که گاهی دچار مشکلات و یا حتی بیماری های جدی می شود، پس باید توجه داشته باشید که برای تشخیص صحیح و درمان مناسب بهترین پزشک مرتبط با گوارش را انتخاب کنید. مراقب باشید برای درمان بیماری قسمتی از بدن باید به پزشک مربوطه در همان ناحیه مراجعه کنید.

بهترین متخصص گوارش ابتدا بیمار را از نظر روحی و روانی برای روند درمان آماده می کند و سپس درمان را آغاز می کند. او فردی است که با تجربه و تخصص در زمینه علمی خود می تواند به خوبی مشکل بیمار را بررسی کند و تشخیص به موقع از دیگر موارد بسیار مهم و مضر است. پزشک باید به خوبی به بیمار اعتماد کند تا بیمار بتواند به خوبی با بیماری کنار بیاید و برای درمان آن تلاش کند. به خاطر داشته باشید که همکاری بیمار با پزشک معالج بسیار ضروری است، زیرا این امر به سریع ترین روند بهبودی ممکن کمک می کند.

متخصص گوارش در طول دوره آموزشی خود با تمام اجزای دستگاه گوارش آشنا می شود و با انواع بیماری های گوارشی آشنا می شود و متخصص گوارش می تواند تمامی مشکلات مربوط به دستگاه گوارش افراد را تشخیص داده و راه حل های مختلفی برای درمان آنها ارائه دهد.

سیستم گوارش

انسان برای تامین انرژی مورد نیاز بدنش نیاز به تغذیه دارد. برای تامین انرژی کافی، اندام های مختلف بدن مانند دهان، حلق، مری، معده، روده کوچک، روده بزرگ و راست روده نیز باید به درستی کار کنند. دستگاه گوارش بدن انسان نوعی سیستم لوله ای شامل اندام های مختلف است که از دهان شروع شده و به مقعد ختم می شود. وظایف اصلی دستگاه گوارش جذب، هضم، جذب و دفع مواد از بدن است.

در واقع زمانی که غذا از طریق مری به معده می رسد، با آنزیم های مختلف ترکیب شده و سپس تجزیه می شود. مواد هضم شده از معده وارد روده شده و مقداری از این غذا جذب جریان خون می شود. این مواد از طریق جریان خون به کبد منتقل شده و در آنجا ذخیره می شوند تا انرژی و سوخت و ساز بدن را تامین کنند. همچنین در این فرآیند مقداری از مواد غذایی زائد و غیر مفید برای بدن از بدن دفع می شود.

 دستگاه گوارش

دهان: غذا در دهان در هنگام جویدن با آنزیم های مختلف بزاق مخلوط می شود. این عمل در واقع یک فرآیند آسیاب مکانیکی است. دهان اساسی ترین بخش دستگاه گوارش در نظر گرفته می شود، فرآیند هضم غذا بدون این اندام تقریبا غیرممکن است.

مری: پس از بلع غذا از طریق مری به معده فرستاده می شود.

کاردیا: غشای قلبی در دهانه معده از بازگشت غذا به مری پس از ورود به معده جلوگیری می کند. زمانی که فردی دچار چنین عارضه آزاردهنده ای می شود، باید سریعا به بهترین متخصص گوارش مراجعه کرد.

معده: غذا با آنزیم های زیادی در معده مخلوط می شود. برخی از افراد از اسیدیته و اسید معده و یا حتی برگشت اسید معده به مری شکایت دارند و برای بررسی بیشتر و تشخیص و درمان این مشکل باید بهترین متخصص گوارش را انتخاب کنند. به طور کلی سطح معده تقریبا قلیایی است.

روده کوچک: روده کوچک یا روده کوچک از سه قسمت تشکیل شده است. دوازدهه که در پشت معده قرار دارد، آنزیم های قلیایی را به غذاها اضافه می کند تا سطح اسید آنها را کاهش دهد. بعد از این قسمت ژژنوم و روده دراز وجود دارد که به روده بزرگ نیز متصل است.

صفرا: صفرا در دستگاه گوارش وظیفه دفع کلسترول اضافی از بدن و تجزیه غذاهای چرب را بر عهده دارد.

کولون: کولون، رکتوم و مقعد قسمت های اصلی کولون در دستگاه گوارش هستند. مدفوع بدن که به مدفوع معروف است، زمانی که به راست روده می رسد و از طریق مقعد خارج می شود باعث انقباض می شود.

کار متخصص گوارش چیست؟

به طور کلی بهترین متخصص گوارش دستگاه گوارش را ارزیابی می کند و در صورت مشکوک شدن به عوارض، تحقیقات و درمان بیشتر را آغاز می کند. اما تخصص متخصص گوارش به این محدود نمی شود و شامل فعالیت های پیچیده می شود. لازم به ذکر است که دستگاه گوارش عضو حساسی است که می تواند بیماری را از قسمتی از آن به قسمت دیگر این سیستم منتقل کند و پیشرفت بیماری در این سیستم لوله ای سرعت خاص خود را دارد، بنابراین پیشگیری بهتر از درمان است.

به متخصص گوارش چه بگوییم؟

زمانی که احساس بیماری کردید و عوارض داشتید، دقیقاً چه زمانی و در چه حالتی بودید، یکی از مواردی است که باید به بهترین متخصص گوارش خود بگویید. پر بود یا خالی؟ نشسته بودی یا خوابیدی؟ آیا غذای چرب خوردید یا محتوای غذا کاملا سالم بود؟

گاز معده، مهمترین سرنخ!

البته وقتی یک نفر جلوی پزشک است صحبت کردن درباره همه مشکلات کمی ناخوشایند است. اما اشتباه اینجاست. مددجو هنگام توضیح مشکل خود باید مواردی مانند میزان گاز معده یا حتی اجابت مزاج و میزان دفع در طول روز و شب را ذکر کند. تمام این موارد ذکر شده مربوط به دستگاه گوارش است و می تواند به تشخیص بیماری کمک کند.

چه زمانی باید به متخصص گوارش مراجعه کنیم؟

در صورت احساس هر یک از علائم ذکر شده در مدفوع یا سایر اندام های دستگاه گوارش، حتما موضوع را جدی بگیرید و در اسرع وقت اقدامات پیگیری لازم را انجام دهید تا از آسیب ناخواسته و بی احتیاطی به سایر نواحی به ویژه جلوگیری شود. کبد وارد نشوید

در صورت مشاهده خونریزی در روده یا عدم بهبود هموروئید پس از گذشت یک هفته از مراقبت های لازم، باید به متخصص گوارش مراجعه کنید. خونریزی فقط نشانه هموروئید نیست، به خصوص اگر تغییراتی در عادات روده یا تغییر در رنگ یا ظاهر مدفوع وجود داشته باشد، باید به متخصص مراجعه کنید. خونریزی مقعدی همچنین می تواند به دلایل دیگر از جمله سرطان روده بزرگ یا روده باشد.

امروزه با توجه به سبک زندگی مردم کشورمان، متخصصان گوارش تعداد زیادی از بیماری های گوارشی را گزارش می کنند. رژیم غذایی و کم تحرکی و همچنین افزایش استرس و اضطراب در زندگی مدرن باعث افزایش تعداد بیماری های گوارشی شده است. اگر افراد علائم متفاوتی را در دستگاه های ذکر شده مشاهده کنند و زودتر به متخصص گوارش مراجعه کنند، می توانند درمان را سریعتر شروع کنند و محدودیت های درمانی برای متخصص گوارش کمتر می شود.

زمانی که بیمار به متخصص گوارش مراجعه می کند، پس از بیان علائم، متخصص گوارش معاینه عمومی انجام می دهد و برای تشخیص دقیق بیماری، افراد باید آزمایشات تعیین شده توسط متخصص گوارش را انجام دهند. اکنون متخصص گوارش می تواند به طور دقیق داروهای مناسب را برای بیمار تجویز کند.

 

کار متخصص گوارش چیست؟

 

چه زمانی نیاز به مراجعه به متخصص گوارش داریم؟

متخصص گوارش و کبد در طی دوران تحصیلی خود با تمامی اجزای دستگاه گوارش آشنا شده و با انواع بیماری گوارشی آشنایی پیدا می کند. متخصص گوارش می تواند تمامی مشکلات مربوط به دستگاه گوارشی افراد را تشخیص داده و برای درمان آنها راه حل های مختلفی ارائه دهد.

دستگاه گوارش انسان از دهان تا مقعد ادامه دارد و از لوله  گوارشی و غدد گوارشی تشکیل شده است از غدد گوارشی که متخصص گوارش به بررسی آنها می پردازد. می توان به  معده، پانکراس، روده و کبد و غده های بزاقی اشاره کرد. همچنین متخصص گوارش می تواند به تشخیص بیماری های مختص به لوله های گوارشی حلق،مری،معده و روده کوچک و بزرگ و راست روده بپردازد. مواد غذایی از  مری وارد معده شده و با انزیم های معده ترکیب می شود. و به سمت روده ها می رود و در آنجا مواد غذایی مصرف شده جذب جریان خون می شود. تا در اندام های بدن ذخیره و یا مصرف شوند و دیگر مواد جذب نشده از طریق مدفوع خارج می شود. در واقع می توان گفت متخصص گوارش با بررسی این فرآیند در بیمار آشنایی کامل دارد.

نشانه هایی که باید به متخصص گوارش مراجعه کنید.

علائم و نشانه های متعددی وجود دارد که اغلب شما را ملزم می کند برای ارزیابی به متخصص گوارش مراجعه کنید. متخصصین گوارش می توانند هر گونه اختلال مرتبط با علائم شما را تشخیص داده و درمان کنند. در اینجا 6 نشانه وجود دارد که نشان می دهد باید یک قرار ملاقات با متخصص گوارش داشته باشید.

حرکات غیر طبیعی روده

یبوست: اگر کمتر از 3 بار در هفته اجابت مزاج دارید، ممکن است به دلیل انسداد، مشکلات عصبی، نقص عضلانی یا هورمونی، رژیم غذایی یا عوامل دیگر دچار یبوست شوید. متخصص گوارش می تواند به شما در تشخیص علت کمک کند.

اسهال: اگر مدفوع آبکی بیش از چند روز ادامه داشته باشد، می تواند ناشی از یک ویروس، انگل/باکتری، عدم تحمل لاکتوز، واکنش به یک دارو باشد یا نشان دهنده سایر اختلالات گوارشی مانند بیماری کرون، کولیت اولسراتیو و چندین بیماری باشد. دیگران.

خونریزی از رکتوم

علل خون در مدفوع می تواند بسیار متفاوت باشد. اما به طور کلی به این معنی است که در دستگاه گوارش شما خونریزی وجود دارد. این خونریزی ممکن است ناشی از یک شقاق مقعد، یک بریدگی یا پارگی کوچک در بافت داخلی مقعد، هموروئید یا هر چیزی باشد که نیاز به مراقبت پزشکی دارد. مثل سرطان!

دل درد مکرر

دل درد گاه به گاه اصلا جدی نیست. اما سوزش سر دل مکرر می تواند نشان دهنده بیماری ریفلاکس معده (GERD) و حتی سرطان مری باشد. اگر رفلاکس اسید اغلب اتفاق بیفتد، ممکن است شما مبتلا به GERD تشخیص داده شوید و برای تسکین ناراحتی خود دارو دریافت کنید و آزمایش هایی برای تأیید تشخیص دریافت کنید. زمانی که در سنی هستید که باید به طور مرتب از نظر سرطان کولورکتال غربالگری شوید (50 سال و بالاتر)

آزمایش غربالگری یک روش پیشگیرانه است که باید قبل از بروز علائم انجام شود. سرطان کولورکتال اغلب به صورت پولیپ های پیش سرطانی شروع می شود که می توانند در طی کولونوسکوپی شناسایی و از بین بروند. بزرگسالان بین 50 تا 75 سال مستعد ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند. برخی از بیماران حتی زودتر از این سن باید کولونوسکوپی غربالگری انجام دهند.

متخصصین گوارش از چه روش هایی استفاده می کنند؟

این متخصصان طیف گسترده ای از روش های غیر جراحی را انجام می دهند. این اقدامات می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • سونوگرافی آندوسکوپی برای بررسی دستگاه گوارش فوقانی و تحتانی و سایر اندام های داخلی
  • کولونوسکوپی برای تشخیص سرطان روده بزرگ یا پولیپ روده بزرگ
  • کلانژیوپانکراتوگرافی رتروگراد آندوسکوپی برای شناسایی سنگ کیسه صفرا، تومور یا بافت اسکار در ناحیه مجاری صفراوی.
  • سیگموئیدوسکوپی برای بررسی خونریزی یا درد در روده
  • بیوپسی کبد برای ارزیابی التهاب و فیبروز
  • آندوسکوپی کپسولی برای ارزیابی روده کوچک
  • انتروسکوپی با بالون دوبل برای معاینه روده کوچک

پیشرفت تکنولوژی

با پیشرفت تکنولوژی یک متخصص گوارش و کبد برای تشخیص بیماری های گوارشی راه های مختلفی را پیش رو دارد و متخصص گوارش می تواند با  انجام آزمایش های مختلف از جمله آندوسکوپی ،کولونوسکوپی و اسپیرومتری  بیماری  و محل دقیق آسیب را بررسی کند.

 

سایر مطالب

هنوز امتیازی ثبت نشده است.
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!