آندوسکوپی با بیهوشی

آندوسکوپی معده با بیهوشی

آندوسکوپی با بیهوشی: یکی از روش هایی که امروزه برای تشخیص و بررسی اندام های داخلی دستگاه گوارش استفاده می شود، آندوسکوپی است. آندوسکوپی فقط مختص معده نیست و از طریق آن می توان تمامی اندام های داخلی بدن و دستگاه گوارش مانند مری و اثنی عشر را بررسی کرد. از نظر همه بیماران، آندوسکوپی فرآیندی وحشتناک و طاقت فرسا است، اما در چند سال اخیر روش های مختلفی برای انجام این روش وجود دارد که عوارض ناشی از آن را به حداقل می رساند. آندوسکوپ از یک لوله تشکیل شده است. یک دوربین روی این لوله نصب شده است که به یک پردازنده یا نمایشگر متصل است که تصاویر دریافتی دوربین را بازتولید می کند.

چه کسانی نیاز به آندوسکوپی دارند؟

  • افرادی که ناراحتی و درد در قسمت بالای شکم دارند.
  • بیماری که قبلا تحت درمان دارویی قرار گرفته و جواب نداده است.
  • بیماری که علائم هشدار دهنده ای غیر از علائم گوارشی در قسمت فوقانی شکم دارد، به عنوان مثال علائمی مانند کم خونی، کاهش وزن، مدفوع سیاه و استفراغ، مقاوم به درمان.
  • بروز علائم گوارشی نوظهور مانند علائم رفلاکس معده و درد شدید بالای شکم در افراد بالای 50 یا 50 سال. این افراد هنگام قورت دادن غذا احساس می کنند که غذا پایین نمی آید و یا در مری احساس درد می کنند.

کاربردهای درمانی آندوسکوپی

آندوسکوپی تعدادی کاربرد دیگر دارد که عمدتاً درمانی هستند، مانند:

  • بیماران مبتلا به خونریزی گوارشی.
  • افرادی که برای تشخیص بیماری های خاص مانند بیماران مبتلا به سیروز کبدی نیاز به آندوسکوپی برای واریس مری دارند.
  • افرادی که به هر دلیل مواد خورنده خورده اند و تنگی مری دارند و برای گشاد شدن تنگی مری باید از آندوسکوپ استفاده کرد.
  • کسانی که به طور تصادفی جسم خارجی را می بلعند و در مری یا معده گیر می کنند، باید از آندوسکوپی برای خارج کردن آن استفاده کنند.

 

آندوسکوپی با بیهوشی

آندوسکوپی معده با بیهوشی چیست

آندوسکوپی معده با بیهوشی میزان ناراحتی را کاهش می دهد یا از آن جلوگیری می کند. به عنوان مثال، گازی که برای باد کردن معده و روده از آن استفاده می شود ممکن است باعث ایجاد احساس کشش شود.

عمق بیهوشی شما به نوع و دوز داروهایی که از طریق ورید داده می شود بستگی دارد. دو نوع آرام‌بخش اصلی وجود دارد که برای آندوسکوپی معده از آنها استفاده می شود: آرام‌بخش و بیهوشی.

با استفاده از داروی آرام‌بخش برای انجام آندوسکوپی معده با بیهوشی خواب‌آلود خواهید بود، اما همچنان می‌توانید دستورالعمل‌های ساده را دنبال کنید.

آندوسکوپی معده با بیهوشی کامل

برخی از بیماران ممکن است به «آرام‌بخشی عمیق» یا بیهوشی نیاز داشته باشند یا درخواست کنند که عمیق‌تر به خواب بروند. معمولاً در این موارد برای انجام این روش از دارویی به نام پروپوفول استفاده می شود. استفاده از این دارو در دوزهای بسیار بالا، می تواند به “بیهوشی عمومی” همانطور که در جراحی ها استفاده می شود، دست یابد.

آرام‌بخشی عمیق یا بیهوشی نیاز به نظارت دقیق‌تر روی بیمار در طول این روش دارد. در بسیاری از موارد، انجام این روش به پرسنل بیهوشی نیاز دارد و ممکن است هزینه های بیشتری برای بیمار داشته باشد.

همچنین ممکن است در نظر داشته باشید که برای انجام آندوسکوپی از داروی آرامبخش استفاده نکنید. در این صورت، در طول عمل بیدار خواهید بود و می توانید شرایط را در حین انجام عمل مشاهده کنید، اما ممکن است کمی احساس ناراحتی کنید. در صورت تمایل به انجام این نوع آندوسکوپی، باید قبل از آندوسکوپی و در روز آندوسکوپی، آن را با پرسنل یا پزشک خود در میان بگذارید.

آندوسکوپی معده با بیهوشی چگونه است

انجام آندوسکوپی معده با بیهوشی همچنین مستلزم این است که شما برای مدتی قبل از عمل چیزی نخورید یا ننوشید. معمولاً حداقل ۲ ساعت قبل از شروع عمل، مایعات و حداقل ۸ ساعت قبل از شروع این روش از غذای جامد استفاده نکنید. خوردن یا آشامیدن می تواند منجر به تاخیر در انجام عمل شود.

کاربردهای درمانی آندوسکوپی

آندوسکوپی تعدادی کاربرد دیگر دارد که عمدتاً درمانی هستند، مانند:

  • بیماران مبتلا به خونریزی گوارشی.
  • افرادی که برای تشخیص بیماری های خاص مانند بیماران مبتلا به سیروز کبدی نیاز به آندوسکوپی برای واریس مری دارند.
  • افرادی که به هر دلیل مواد خورنده خورده اند و تنگی مری دارند و برای گشاد شدن تنگی مری باید از آندوسکوپ استفاده کرد.
  • کسانی که به طور تصادفی جسم خارجی را می بلعند و در مری یا معده گیر می کنند، باید از آندوسکوپی برای خارج کردن آن استفاده کنند.

روش های آندوسکوپی

روش بی حسی موضعی: این روش به طور کلی در گذشته بیشتر مورد استفاده قرار می گرفت. این روش در بیمارانی که به دلایلی مشکلات تنفسی دارند و در سنین بالا هستند استفاده می شود. در طی این روش، یک ماده بی حس کننده به گلو تزریق می شود و پس از آن آندوسکوپی انجام می شود.
روش بیهوشی: که در واقع بیهوشی کامل نیست و به صورت خواب عمیق است. پس از تزریق ماده بی حسی، بیمار در خواب است و آندوسکوپی به راحتی انجام می شود. این روش امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و باعث از بین رفتن ترس های ناشی از آندوسکوپی شده است.
آماده سازی قبل از آندوسکوپی
بیمار نباید چیزی بخورد و 8 ساعت قبل از آندوسکوپی ناشتا باشد. مصرف مایعات شفاف تا 4 ساعت قبل از آندوسکوپی با بی حسی و تا 2 ساعت قبل از آندوسکوپی با بی حسی موضعی مجاز است.

عوارض آندوسکوپی

بعد از آندوسکوپی ممکن است مشکلاتی مانند احساس فشار در گلو، آروغ زدن به دلیل ورود هوا به معده در حین آندوسکوپی و درد خفیف در ناحیه شکم ایجاد شود که عوارض و مشکلاتی طبیعی هستند که با گذشت زمان بهبود می یابند.

آندوسکوپی با بیهوشی

آندوسکوپی درد زیادی برای بیمار ایجاد نمی کند، اما گاهی اوقات ورود آندوسکوپ به بدن انسان می تواند با درد و حالت تهوع همراه باشد. در این مواقع پزشک از قبل از داروی بی حس کننده برای بیمار استفاده می کند. بیشتر این داروها خیلی قوی نیستند، اما شما را به خواب نسبتاً سنگینی وادار می کنند. البته این بیهوشی فقط برای این است که در حین عمل احساس دردناکی نداشته باشید و پس از چند ساعت به حالت عادی برگردید.

 

آندوسکوپی با بیهوشی

 

آندوسکوپی بدون بیهوشی

در آندوسکوپی فوقانی، از آنجایی که آندوسکوپ از طریق دهان وارد بدن فرد می شود، در مقایسه با آندوسکوپی تحتانی، بیمار درد بسیار کمتری را تجربه می کند و بیشتر آنها فقط حالت تهوع را احساس می کنند. به همین دلیل پزشک می تواند با استفاده از مسکن بدون نیاز به استفاده از بیهوشی از بروز حالت تهوع در فرد جلوگیری کند. بنابراین در هر صورت شما هیچ دردی را تجربه نخواهید کرد، بنابراین قبل از انجام اندو نگران نباشید. اگرچه برخلاف گذشته، بیشتر از بیهوشی استفاده می شود.

با درد بعد از آندوسکوپی چه کنیم؟

بعد از آندوسکوپی ممکن است به دلیل ورود هوا به معده در حین آندوسکوپی مشکلاتی مانند درد خفیف شکم، فشار گلو و آروغ زدن داشته باشید که همگی طبیعی بوده و با گذشت زمان از بین خواهند رفت. با این حال، اگر با مشکل جدی تری مواجه شدید که شما را نگران می کند، حتما با پزشک در اولویت قرار دهید تا احساس آرامش کنید. اگر پزشک شما دور است یا در یک منطقه شلوغ است، مجبور نیستید با این همه دردسر به مطب او بروید. با او به راحتی می توانید مشاوره تلفنی، متنی و تصویری با کیفیتی را دریافت کنید که از طریق دکتر رضا فراهانی به بهترین شکل ممکن در اختیار شما قرار می گیرد.

سایر مطالب

امتیاز کلی: 5 / 1,00 تعداد آرا: 1
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!